Något nedslående kanske…

Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott har undersökt vindkraftens potential, vilket det rapporteras om på Ekot. Tyvärr, måste man väl säga, så har de kommit fram till att framtiden inte ser lika ljus ut som man tidigare trott. Professor Harry Frank, Mälardalens högskola säger så här:

– Vi vill invända mot att man inte har sett på verkligheten, det vill säga, man har inte vetenskapligt tittat på hur vindkraftsutvecklingen kan gå till, säger Harry Frank.

Energimyndigheten och regeringens planeringsmål är 30 terawattimmar år 2020. Vilket enligt Professor Harry Frank inte är realistiskt:

– När man har ny energikraft, så överstiger alltid prognoserna verkligheten och de överstiger också de tekniska möjligheterna. Vi har gjort en bedömning på Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott att de mest realistiska planerna är att Sverige kanske kommer att hamna på ungefär tio terawattimmar vindkraft, säger han.

Men, de slutar med att påtala att de inte är emot vindkraften i sig på Kungliga vetenskapsakademiens energiutskott. Och det känns något hoppfullt i alla fall.
Jag har tidigare skrivit om vindkraft här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s