Framtiden kommer alltid med nya uppfinningar!

För er som har längtat så provade man idag för första gången flytande vindkraftverk i Norge. Visserligen var det oljebolaget Statoil-Hydro som låg bakom testet men om de är beredda att hitta nya vägar är jag positivt inställd.

Vindkraftverk har ju som sagt fått kritik från människor som bor i närheten av dem, de är fula, de låter mycket, stör ekosystemen med mera. Detta, och för att uttnyttja de starka vindarna ute till havs, har gjort att man nu prövar flytande vindkraftverk. Mer om hur dessa ser ut och fungerar kan ni läsa på DN:s nätupplaga här.

Det är ännu bara forskning och försök som pågår, man ska utvärdera hur konstruktionen klarar vindförhållandena och de kraftiga vågor som förekommer.

Visst låter det häftigt? Jag hoppas i alla fall att det fungerar och att vi får se fler innovativa energilösningar vad tiden lider. Med risk för att låta tjatig: jag tror att framtidens energiförsörjning kommer från flertalet lösningar och hållbara sätt.


Landbaserat vindkraftverk i Lysekils skärgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s