19.22

Jag kom till en insikt härom dagen. För bara några årtionden sen upptäcktes det ju att fabriker och liknande släppte ut förorenande ämnen och man kom på lösningen att börja använda reningsfilter. Problemet verkade vara löst.
Men efterhand så ökade användningen av de förorenande ämnena och man kom fram till att man kanske skulle dra ner på dem istället för att försöka rena bort dem. Det kunde tyckas lite tungt. Enda felet är ju då att man dras med högre kvantiteter än om man hade försökt åtgärda detta redan från början.
Ovan tycker jag är en fin liknelse hur miljöarbetet fungerar mest hela tiden. Först hittar man en lösning som möjliggör att man kan fortsätta med sitt beteende, sen inser man att man måste lösa kärnproblematiken.
Tidigare har jag inte tänkt på reningsfilter som en del av miljöförstöringsproblemet men sen jag läste en text igår har jag börjat nysta i dessa tankebanor. Det är inte menat som kritik eller något, jag bara ville dela med av tankarna :)
Jag kom till en insikt härom dagen. För bara några årtionden sen upptäcktes det ju att fabriker och liknande släppte ut förorenande ämnen och man kom på lösningen att börja använda reningsfilter. Problemet verkade vara löst.
Men efterhand så ökade användningen av de förorenande ämnena och man kom fram till att man kanske skulle dra ner på dem istället för att försöka rena bort dem. Det kunde tyckas lite tungt. Enda felet då var ju att man hade högre kvantiteter än om man hade försökt åtgärda detta redan från början.
Ovan tycker jag är en fin liknelse hur miljöarbetet fungerar mest hela tiden. Först hittar man en lösning som möjliggör att man kan fortsätta med sitt beteende, sen inser man att man måste lösa kärnproblematiken och då är det plötsligt ett tyngre arbete som krävs.
Tidigare har jag inte tänkt på reningsfilter som en del av miljöförstöringsproblemet men sen jag läste en text igår har jag börjat nysta i dessa tankebanor. Det är inte menat som kritik av något eller liknande, jag bara ville dela med av tankarna :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s