Mer forskning och vidare opinion

Ja, jag har inget internet hemma efter flytten och eftersom jag heller inte har tillgång till några dagstidningar har jag tyvärr missat sommaren debatt om ekojordbruk i Svenska Dagbladet. I dag fick jag i alla fall fatt på slutrepliken, hittas här.

Ekojordbruk är något som debatteras ständigt, i och med miljöproblematiken, närodlat och världssvält. Det finns de som hävdar att ekojordbruk inte kan garantera världens befolkning att få mat då skördarna blir mindre, medan andra hävdar att vi inte kan fortsätta med gödning och kemiska bekämpningsmedel då miljön blir alltför påverkad.

Naturligtvis finns det flera aspekter på det här, jag är heller inte rätt person att avgöra vad som är bäst för världen. Men jag köper ekologiska matvaror, ekologiskt producerad bomull och närproducerat när jag kan – för mig känns det helt enkelt bäst. Å andra sidan kan man ju även säga att jag medverkar till en mer hållbar miljö genom mina studier, viss politisk aktivitet och min blogg, utan att köpa ekologiska produkter.

För att vi ska utvecklas på miljöområdet framhåller jag vidare forskning om påverkan och odlingsmetoder, men även att vi måste påverka opinionen. Om ingen är medveten om dagens miljöproblem är det ju verkligt illa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s