Cykla mera!

I dagens Corren kan man läsa om att cyklingen i Linköping minskar trots ökat satsande från kommunens sida. Det är lite synd eftersom bilåkandet har ökat på samma gång som kollektivtrafiken har minskat (allt enligt Correns graf).

I Linköping finns det cirka 40 mil cykelväg så det är ju lätt att ta sig fram i staden. Själv har jag i alla år oftast cyklat till skolan och nu på sommaren cyklar jag till universitetet (mest eftersom bussarna är så sega ;)) Sen jag flyttade till Norrköping förra hösten har jag insett hur mycket bättre Linköping är på cykling. Cykelvägarna i Norrköping slutar mitt i, bilförarna kör som idioter och det är inte prioriterat att cykla i innerstaden.

Egentligen borde det ju vara fler som inser det positiva med att cykla då de flesta bilresor som görs är under 4 km, det går till och med snabbare att cykla då. Visserligen kan jag förstå att man av bekvämlighetsskäl tar bilen, speciellt om man har mycket att bära, men då kan man väl åtminstone köpa en el- eller biogasbil. Dessa är ju mycket bättre på korta avstånd än om du exempelvis ska åka på bilsemester långt. I dagens välfärdssamhälle skulle man kanske kunna ha en shoppingbil för korta avstånd och en pendlings- och semesterbil? Det är ju många som har två bilar på garageuppfarten nuförtiden.

Nej, cykling är ju faktiskt väldigt bra. Mina favoritstråk i Linköping som både ger motion och vila för sinnet är längs Stångån, helst förbi Tannefors sluss och Mahoniadalen och utmed Tinnerbäcken. De är både centrala och fyllda av grönska!


Om man är riktigt inne på cykling kan man ju pröva att cykla på skoterspåret i snö.

Här är Linköpings roligaste cykelställe, träbron vid Landeryds golfbana!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s