Uppropet som ska förändra världen, eller?

DN:s nätupplaga skriver om Almedalsveckan som inleds idag (?) och detta skedde med ett klimaträttviseupprop. Som jag tidigare har bloggat om här och här så är det de fattiga och de havsnära öarna och kusterna som drabbas först av klimatförändringarna i form av höjd havsnivå och annat. Allstå borde vi behandla frågan mer rättvist, det går inte att tycka att "ja men, två grader varmare i Sverige, det är ju bara skönt om sommaren blir lite varmare och längre", vi måste ha en mer global känsla för rättvisa än så.

Jag gillar initiativ av detta slag men hoppas mycket på att det ger verkliga avtryck också, risken är att det försvinner i mediebruset. Mer fokus på klimatförhandlingarna i Köpenhamn i december, både från politikers och medias sida!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s