Semesteralternativ

Jag ogillar verkligen kryssningstrenden, speciellt efter DN:s artikel i dagens tidning där de jämför två kryssningsfartyg på Östersjön. De recenserar allt, men tycks glömma bort miljöaspekten.  För faktum är att kryssningsfartygen är stora bovar när det gäller nedskräpningen av Östersjön, det har vi kunnat läsa oss till i otaliga tidningsartiklar. Men likväl så är det ingen som försöker att titulera sig som det minsta miljövänlig.

Nej, tacka vet jag DN:s andra resereportage, från Kalifornien och San Francisco, San Francisco <3 Ekologiskt (2009-06-28, jag hittar den tyvärr inte på webben). Tydligen är det mycket enkelt att leva miljövänligt i SF då det finns ett överflöd av ekologiska caféer och affärer, muséer, hotell och taxibilar. Uppenbarligen är eko-trenden väldigt stark där. Delvis förklaras det kanske av närheten till naturen, det tror i alla fall San Franciscoborna själva, enligt artikeln. Synd bara att det ska vara så långt dit, flyget kan man ju inte riktigt rättfärdiga, ens med klimatkompensering. För jag anser att det är enklast att inte flyga över huvudtaget, men det är ju personligt. Jag gillar ju tåg bättre.

Mitt val i semestersammanhang skulle nog bli att segla till Kosteröarna, från Göteborg. I samband med invigningen av Kosterhavets nationalpark den 8:e september anordnas en seglats dit, synd bara att den kostar en sisådär 5000 kr. Annars hade jag gärna följt med.
http://www.kosteroarna.com/national.htm


Det hade kanske sett ut såhär då? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s