USA tar sig i kragen

I nätupplagan till SvD kan man läsa om att USA har röstat för ett förslag till en ny klimatlag om utsläppsminskningar. Detta står även på corren.se även om DN ligger lite efter, de som brukar vara bra på miljö-nyheter.

Det hela handlar om att president Obama har jobbat hårt med klimatfrågan som har eftersatts i USA under Bushs styre. Från 2005 års nivåer så ska växthusgasutsläppen minska 17 % till 2020 och med 83 % till 2050. Steget är att likna Europas satsning och känns positivt inför framtiden.

Men nu är det bara att hålla tummarna för att lagförslaget går igenom, republikanerna röstade i vanlig mot förslaget. Senator Schwarzeneggers stab var ju i Linköping för några år sedan, om jag inte missminner mig, och kollade upp vår biogassatsning med mera. För det är just förnyelsebara energikällor som nu kommer att få ett uppsving, det blir en intressant marknad i USA i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s