På frågan om Sveriges energiförsörjning kan ske enbart med förnyelsebara källor…

… är svaret ett stort JA! I dagsläget skulle man, med nuvarande teknik och alternativ, kunna öka andelen energi från förnyelsebara källor markant. Inom en snar framtid skulle man kunna göra Sverige oberoende vad gäller energi, det krävs bara att man satsar lite. För att det ska gå snabbt så ska fokus ligga på de förnyelsebara alternativen och man bör lägga kärnkraft och olja åt sidan. Jag vet vad folk tycker om kärnkraften, men den är så gott som INTE förnyelsebar (och sen tillkommer debatten om kärnavfall och risken för kärnvapen med mera). 

Vi har visserligen byggt ut vattenkraften så mycket som det går utan att påverka vattendragen allt för mycket. Men vi har goda resurser vad gäller vindkraft, hydro(vatten)kraft (så som vågkraft och andra alternativ med vatten involverat) och till och med solkraft.
Självklart så kommer det alltid att utvecklas nya alternativ, forskning bedrivs kontinuerligt på energiområdet, men jag hävdar att vi med befintlig teknik kan uppnå en fullgod energiförsörjning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s