Den naturliga vägen

Att debattera om klimatförändringarna är en följd av människans utsläpp av växthusgaser sker på många andra håll, dock inte här, idag. Istället så tänkte jag skriva några rader om öar.

Öar ligger omgivna av vatten och är direkt hotade av stora vågor och en höjning av vattennivån. Som ni kan läsa om i ett tidigare inlägg så är det ett faktum att polarisarna smälter, och det i högre takt. Vad det sen beror på kan ju klimatskeptikerna förneka. Men om havsytan stiger så blir dessa öar alltså hotade, och det gäller även för havsstränder och närliggande städer, för att inte tala om Nederländerna.

Tidigare har man i media kunnat läsa om att de små önationer vi har i världen har gått ihop och bildat en gemensam organisation för att få en starkare röst på den globala scenen. Idag kan vi läsa på SvD:s nätupplaga att dessa nu försöker att föra upp frågan, om deras länder kommer att uppslukas av havet, på högsta nivå i FN.

Jag hoppas att denna fråga uppmärksammas och att vi även tänker på dessa länder med minimal handlingsförmåga när vi ägnar oss åt klimatbistånd, liksom SIDA och annat. Detta har jag alltså också bloggat om, följ den här länken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s