Mobilernas ekotrend har väckts

Äntligen släpper Sony Ericsson sin nya mobil som lanseras som en miljövänlig mobil. Det som de har minskat mest på är pappersförbrukningen men även laddaren som drar mindre ström nu.

Detta tar ekotrenden till en helt ny nivå eftersom mobilerna är något vi inte kan klara oss utan och som följer med oss överallt.

Det genomgående när en ny miljövänlig produkt lanseras är att man drar ner på onödiga förpackningar. Enligt IKEA så är de miljömedvetna eftersom deras förpackningar strävar efter så lite luft som möjligt inuti och utformas så att de är lätta att packa. Självklart är detta en bra väg att gå men när det gäller mobil bör man även uppmuntra återvinningen av dem. Detta har Sony Ericsson tagit fasta på och ska samla in en miljon gamla mobiler och återvinna dessa. Man kan spara mycket material på detta.

Men något  som inte nämns och som knappt förekommer i någon samhällsdebatt i dag är att ämnet tantal som används i alla mobiler och annan elapparatur, det utvinns i Kongo och är upphov till stora konflikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s