Kontorsråttor och miljövänliga konferenser

DN ekonomi skriver på sin nätupplaga att man generellt känner sig mer omiljövänlig på kontoret och ger sedan en lista på de största miljöbovarna. Främst kommer pappersslöseriet och släckningen av lampor. De nämner även videokonferenser som något positivt som skulle behöva öka.

Men varför är då folk mer miljövänliga hemma? Det kan ju inte bara bero på att kontorsarbete inte uppmuntrar miljövänlighet, man kan alltid göra det b’sta av situationen. Kanske kommer man in i ett mönster/beteende som skiljer sig åt för att "på kontoret är det ändå aldrig någon som släcker så då behöver inte jag göra det".

Jag har ofta sagt det förut, men jag upprepar att för att göra människor miljövänliga måste man underlätta så mycket som möjligt för dem och helst ställa sopsorteringskärlen under näsan på dem.

En annan idé, som jag inte är upphovsman till, är att satsa mer på telefonkonferenser och eftersom personlig kontakt är nödvändig så satsar man på en årlig och lite längre "make-personal-contact"resa. Då behöver man inte flyga lika mycket och lika långt. Man kanske till och med sparar lite pengar och arbetstid?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s