Nu kan man välja vad grisen ska ha för sommarlov

Svenska Dagbladet skriver om att Hemköp och Willys kommer i framtiden att bara sälja ekologiskt griskött som är KRAV-märkt, detta efter att Scan buntade ihop EU:s miljömärkning och KRAV under samma märke. KRAV har högre krav när det gäller att grisarna ska få vara ute på sommaren och böka och bete sig "naturligt" när EU-ekologiska grisar bara får en liten betongplatta att röra sig på.

Mycket bra initiativ av dessa kedjor, tycker jag, eftersom det verkar som en dålig idé att slå samman två märkningar som inte har samma krav. Då kan man ju inte själv välja om man vill ge grisar möjlighet att vara utomhus, när man som konsument står i butiken.

Visserligen har Scan en poäng när de säger att andelen är ändå så liten, tre procent, men förhoppningsvis så ökar väl detta? Eller hur? Jag ska i alla fall försöka hålla mig till enbart KRAV-märkt griskött i framtiden, för jag vill gärna se att grisarna får komma ut på grönbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s