Svenskt, närodlat och äkta?

Ett sätt att bli garanterad bra kvalitet och minskade växthusutsläpp är att köpa närodlat. Nu rapporterar SvD om att utländska jordgubbar har sålts under svensk "flagg". Låter lite som en upprepning av ICA:s ommärkning av köttfärs.

Om detta är sant, det håller fortfarande på att utredas, så skadar det ytterligare matbranschens trovärdighet. En konsument ska kunna lita på det som står på märkningen, datum och ursprungsland ska stämma!

Vad jag inte förstår är varför man riskerar sitt rykte genom att fuska på detta sätt. Är världen verkligen så centrerad kring pengar och förtjänst att man inte skyr några medel? Snart kommer det väl rapporter om att man har märkt om vanliga livsmedel som ekologiska bara för att tjäna lite extra.

Nej, en skärpning krävs! Jag vill inte veta av fler skandaler, även om jag tror att vi aldrig kommer att förskonas från fusk.


Denna pizza är i alla fall hemlagad från grunden,
vi får bara hoppas att livsmedlen var äkta också ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s