Sista veckan på terminen och naturens läkningskraft

Så var det dags för sista veckan av första året på miljövetarprogrammet. Vi började dagen med en ihopknytande föreläsning om allt vi har gjort vilket jag tyckte var bra eftersom man nu har egna erfarenheter som man kan jämföra med när man hör alla termer och teorier. Bara att gå på C-uppsatsseminarier så är man klar för terminen.

Man kunde även i helgen läsa en bokrecension om boken "Last child in the woods" om Ecophobia i Dagens Nyheter. Enligt författaren tenderar den moderna människan att bli alltmer naturfrånvänd eftersom vi ogärna åker till ställen där man inte kan vara uppkopplad. Det kan ju faktiskt stämma då vi irriterar oss på den dåliga täckningen i fjällen eller skärgården. Allt viktigare blir också att ta med sig internet var man än går i och med trenden med mobilt internet. Jag gör också liknande saker men samtidigt värdesätter jag naturens stillhet och avstressande förmåga mer än många jämnåriga kompisar, tror och hoppas jag.


Vad går inte upp mot böljande landskap och…

… lummiga lövträd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s