Framtiden enligt SIDA

I kväll på Svenska Dagbladets nätupplaga kan man läsa om SIDA:s nya planering vad gäller bidrag i framtiden, slutsatsen blir att miljön kommer att få extra stöd.

En ofta omtalade bild är den av de fattigaste länderna som knappast bidrar till klimathotet men som drabbas först av dess konsekvenser. SIDA ger pengar till utsatta människor och i detta fallet är det de kommande klimatflyktingar som kommer att påverkas mest av ökande antal stormar och en stigande havsnivå.
Bra av SIDA, men miljöfrågor bör inte bearbetas i tre-årsperioder. Det är väl dokumenterat att längre tidsperspektiv är av största vikt när man är ute efter långsiktiga förbättringar. Företag har ofta problem med att se den ekonomiska vinsten av miljöåtgärder efter de ger effekt på en längre tidshorisont.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s