Miljön genomsyrar allt

Jag tänkte ge lite exempel på hur miljön tar allt större plats i våra medvetanden, från min vardag.

I går var jag i Västervik för att mamma skulle hålla ett föredrag i kyrkan om dess renovering. Personen som presenterade allt annonserade det mycket bra och avslutade med att puffa för deras ekologiska fruktmingelbord varpå jag blev full i skratt. Inget fel med detta, miljöfrågan ska självfallet uppmärksammas. Men det komiska är att det har blivit så trendigt att vara miljömedveten. Så de serverade ekologiska kolor, kravmärkta bananer och fairtradechoklad (fast det sistnämnda är ju mer rättvisa varor för  producenten än en miljömärkning).
En person frågade mig vad jag gör nu förtiden. När jag sa att jag utbildar mig till miljövetare blev svaret något i stil med "åh, men det ligger ju helt rätt i tiden, då får du nog jobb senare". Men grejen är ju att jag inte utbildar mig till miljövetare för att jag tror att det är enklast att få jobb efter examen. Jag har ju snarare alltid varit intresserad av naturen och miljöfrågor. Mina föräldrar har på nått sätt integrerat miljötänket i hela min uppväxt. Att det sen har blivit ett stort miljöuppsving under åren passar bara bra med mina intressen. 
I de stora dagstidningarna skrivs det allt oftare om miljöfrågor, klimathot och energialternativ. Dessa artiklar brukar också markeras lite extra med en speciell "tag" för att man lätt ska urskilja dem.
Jag avslutar med en liten förhoppning om att miljön i alla fall inte är en övergående trend utan stannar i våra medvetanden som ett faktum, naturen är värdefull och bör bevaras, inte förstöras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s