Partiledardebatt i Agenda

De pratade om mycket, de sju riksdagspartiledarna, men hur mycket blev sagt egentligen?

Eftersom det är finanskris får vi som bryr oss om miljön nöja oss med minskade åtgärder eftersom annat behövs bättre. Det  var i alla fall ungefär det jag kunde höra av debatten igårkväll. Men det är ju nu man bör ta chansen och bygga upp ett nytt sorts samhälle som grundar sig på grön teknik. Denna satsning skulle ge Sverige ett försprång när det gäller konkurrenskraftiga produkter och liknande i den internationella handeln. Och det finns definitivt utrymme för det. 
Vi har börjat på ett projekt om MiljöLedningsSystem (MLS) nu. I den rapport jag läste, från Naturvårdsverket, så finns det flera faktorer som leder till att man utför en miljöcertifiering enligt EMAS eller ISO 14001.
 ”De viktigaste skälen /…/ är externa faktorer som krav från marknaden eller i syfte att skaffa sig konkurrensfördelar men också interna faktorer som bättre effektivitet och systematik i miljöarbetet eller att ägaren har krävt miljöledningssystem.”
Alltså, man kan visa framfötterna i konkurrensen om produkter genom att vara miljömedvetna. Det är bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s