Aktuellt med en miljöskeptiker, och energiförsörjningen

Jag såg över axeln att Aktuellt behandlade frågan om klimatskeptiker eftersom det i dag var en stor klimatkonferens. Positivt att de tar upp båda synsätten på klimatfrågan, men på ett visst plan tycker jag att man bör lägga allt prat bakom sig och jobba framåt. Personangrepp och hatiska uttalande är inget jag står för, därför bör man lägga bort titlarna klimatskeptiker, klimaträddare, klimatpositivist med mera.

Bättre då att tillsammans jobba för en värld där vi inte är beroende av fossila bränslen utan i stället försöker oss på att byta energislag. 

Alla kan väl vara överens om att man inte bör fortsätta att köra på i de gamla spåren tills oljan en dag plötsligt tar slut. Då är det bättre att blicka framåt och se framtida alternativ som till och med är billigare (är det inte detta som alla har gjort i alla tider för att kunna konkurrera ut sina motspelare? Alla vill väl vara först med det nyaste?). 

Ämnet behandlas även på Newsmill idag. Dock koncentrerar sig debatten på vår nya energiförsörjning. Det är många som fortfarande tar upp kärnkraften som den enklaste (och enda!) vägen att gå till en fossilfri energiförsörjning i dagens samhälle men som jag tidigare har skrivit tror jag bara att dessa blundar för verkligheten. Kärnkraft är bara billig och enkel i nuläget innan vi ser de problem som uppstår i och med lagring och framtida säkerhetsaspekter. Men som sagt, detta har jag tidigare debatterat ett antal gånger och det är inte svaret på hur min väg framåt ser ut!

Se exempelvis:
http://kirschbeeren.blogg.se/2009/march/politik-och-karnkraft.html
http://kirschbeeren.blogg.se/2009/april/det-finns-alltid-fler-vagar-an-en.html

Dessutom:

Minus för att man inte kan titta på Aktuellt live på webben. Bara en dag i efter hand. Ibland har man inte möjlighet att titta direkt så då tittar man på webben. Men inte när det gäller SVT. Dåligt!


Fast vår helg-katt bryr sig nog inte så mycket ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s