Och vilken trend sen

Instressant artikel på så sätt att den tar upp frågan om vår svenska trend att köra stora tjänstebilar på dn.se idag.

Men de berör inte frågan varför vi har haft denna trend. Det skulle vara intressant att få veta varför företag väljer att köra stora tjänstebilar. Det kan ju faktiskt finnas en anledning till detta, exempelvis är ju större bilar mer säkra. Om man nu pendlar mellan två städer och pendlingen inbegriper motorvägskörning kanske det är berättigat? Ska man däremot bara köra inom stan, korta sträckor, är en mindre bil mycket bättre. Dels för att den drar mindre energi men också för att det då är lättare att hitta perkeringsplats.

Att däremot inte välja miljöbränslen om det finns möjlighet har jag ingen förståelse för. Visst, det finns ett fåtal alternativ som inte är hundraprocentigt bra och nätet för tankning av bilar är inte fullt utbyggt men om man nu är ett medelstort eller stort företag så innebär en satsning på miljöteknik stora konkurrensmässiga fördelar (vill jag i alla fall intala mig själv). Och kan mycket väl leda till att man bidrar till utvecklingen. Kanske man på sin personalparkering kan bygga egna laddningsstolpar för elbilar? (För detta krävs naturligtvis morötter från regeringen i form av skattelättnader och bidrag.)

I Metro Teknik stod det häromdagen om Fortum som själva satsar på 100 elstolpar i Stockholm och som tänker byta ut alla sina bilar mot elbilar. Bra initiativ!

Men, jag kan inte ge tillräckliga svar på det här eftersom jag inte är så insatt. Kan några av mina läsare kanske mer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s