Gamla hjulspår

Ibland fastnar man i gamla hjulspår, som exempelvis val av matbutik. Nu bor jag väldigt nära både ICA och Hemköp men brukar favorisera Hemköp. Deras grönsaker är oftast fräschare och den ekologiska mjölken en krona billigare, de har också större utbud.
Härom dagen blev jag dock lite irriterad på Hemköp då jag upptäckte de stora prisskillnaderna. Ett tag hade de körsbärstomater, två paket á 250 g för 25 kr (ett paket kostade 19.90). Så när jag köpte det trodde jag såklart att jag hade gjort ett bra köp! Men där gick jag på en nit för på lunchen sprang jag in på ICA för att handla lite mat. Då kostade deras vanliga körsbärstomater 10 kr och de ekologiska bara 15 kr! Så Hemköp var ju jättedyrt i jämförelse. 
Det lär en att man inte alltid ska tro på butikernas "extraerbjudande". Speciellt storpack brukar vara minimal vinst och något för stora så man äter inte upp allt utan kastar en del.
Jag passade i alla fall på och köpte de ekologiska. De var väldigt goda.
När jag var ute efter något till frukost ställde jag mig framför flinghyllan och började jämföra smaker och priser. Jag kom fram till att jag ville ha cornflakes. Kellogg’s är ju goda och så men det fanns faktiskt ett annat varumärke också. Det var en grön och fin kartong så redan där förstod man att det var ekologiskt på gång. De hette Garant och är märkta med EU-symbolen för ekologiskt jordbruk. Faktiskt var de goda om än inte lika sötade som Kellogg’s. Och poängen är, att de bara kostade en krona mer än de andra! Det har man faktiskt råd med. Så nu äter jag det varje morgon med ekologisk mjölk.
Men tänk för all del på hur hungrig du är och ta inte mer än du äter upp! (Nu låter jag som en fröken/mamma…) Kom ihåg att ungefär 30 % av all mat slängs i Sverige, och den är fortfarande ätbar när det händer. Ibland har man kanske lagat lite för mycket, men det får man lära sig att anpassa. Vi kan inte fortsätta att tro att mat finns i överflöd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s