Hållbara byggnader

Detta måste väl ändå vara höjden av hållbarhet? På bilden ser ni en kastal, ett slags försvarstorn, från 1100-talet som ännu är synlig i det omgivande landskapet. Riksantikvarieämbetet har endast förstärkt det lätt, annars är det i "originalskick". Undrar hur många av våra hus som finns kvar om 900 år? Inte några villor i förorterna i alla fall. Jag tror inte ens att stadshuset kommer att synas lika bra som den här :P
Vad lämnar vi egentligen för avtryck på vår planet så att människor i framtiden kommer i håg oss? Att vi var ett släkte som gillade att bygga saker och ting för vårt höga nöjes skull utan att bry oss om konsekvenserna? Eller att vi faktiskt brydde oss om våra naturliga omgivningar och försökte ställa till rätta det som våra släktingar gjort före oss?
Jag vill gärna bli ihågkommen som något positivt i alla fall. Därför vill jag behålla naturen i ett fint skick och försöka minimera min negativa påverkan. Dock hoppas jag bloggen och mina tanker lever kvar ett tag till :)
Mina syskon kommer nog komma ihåg den ett tag till i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s