Finansiell kris, vad gör vi nu?

Trots den finansiella krisen kan man på DN.se läsa att utsläppen av växthusgaser inte har minskat.

Men det kanske beror på att vi ännu fortsätter att använda oss av fossila bränslen. Många spådde att krisen skulle möjliggöra för en övergång till mer miljövänlig energianvändning och bränsleförbrukning. Etanolen är dock fortfarande lika dyr, bensinpriset har inte höjts och tillverkningen av biogas har väl inte precis ökat?!

För att en finansiell kris ska leda till något bra borde alltså makthavare ta sig i kragen och satsa mer på miljövänliga alternativ, för att fortsätta gå i samma gamla spår leder inte till en bättre värld.

Än så länge har vi inte sett någon vilja från makthavarnas sida att förändra något drastiskt, så jag tror att vi miljömedvetna kommer att få fortsätta kämpa för ett samhälle fritt från fossila bränslen och andra gifter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s