TV-kvällen igår

Vetenskapens värld igår var informativt och intressant.

De hade delat upp prorgammet i tre delar och började i Antarktis, förflyttade sig till Himalaya och slutade på Grönland. Forskarna var välinformerade och framhöll flera teorier till at isarna smälter allt fortare. De var noga med att påpeka att det inte enbart var människans fel eftersom jorden också varierar i både klimat och rotation. 
Men de gav såklart inget direkt svar på hur man ska lösa problemet. Om det är jordens rotation som orsakar smältningen vid polerna kan vi människor inte gör så mycket åt det förutom att flytta från kusterna. Glaciärsmältningen i Himalaya beror på att jordens medeltemperatur stiger och det kan vi människor så klart göra något åt. Den förändrade sammansättningen i atmosfären är människans fel eftersom vi släpper ut diverse partiklar genom förbränningen av fossila bränslen och annat.
Slutsatsen blir att det är positivt att se vetenskapliga dokumentärer för att vidga sina vyer.
Länk till programmet: http://svtplay.se/t/102814/vetenskapens_varld

Dessutom kollade jag även på Aktuellt. Det är alltid bra att ta del av nyheter och debatter. Men ett minus för Bert Karlsson i debatt om prostatacancer, han tillförde inget vettigt till diskussionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s