Hur svårt kan det va’?

När jag läser sådana här redogörelser i tidningarna, SvD.se, blir jag bara trött. Hur svårt kan det vara att göra jobbet ordentligt? När man uppför en verksamhet och sedan lägger ner den tycker jag att det borde vara självklart att man tar hand om eventuella farliga gifter och liknande istället för att oansvarigt låta det läcka ut i närområdet.

Varför bryr man sig inte mer om närmiljön när det gäller verksamheter med miljöfarlig verksamhet? Är det för att man inte bor på stället i fråga och utsätts för utsläppen eller läckagen? Om man i sitt eget villaområde upptäcker läckage av farliga giftämnen reagerar man nog starkt, även om man är chef på ett stort företag som inte bryr sig om utsläpp i u-länder där deras produkter tillverkas.

Nej, skärpning vad gäller farliga utsläpp och uppföljning av miljöstörande verksamheters arbete för att minska skador och liknande! Vi har bara en värld att leva på, och av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s