Förbi för miljön

På den alltid lika intressanta Brännpunkt i dagens SvD behandlas Förbifart Stockholm. Trängseln i Stockholms innerstad är stor och det kan ju aldrig vara bekvämt med en europaväg rakt genom huvudstaden.

Därför satsas det på att bygga Förbifart Stockholm, men som vanligt har det inte påbörjats än. Kostnaden för detta beräknas att skjuta i höjden, som vanligt och risken är att kollektivtrafiken får ännu svårare att binda ihop staden som blir mer utsträckt.

Författarna föreslår att man istället lägger pengarna på att bygga ut kollektivtrafiken, att reparera befintliga spår och trängselavgifter. Dessutom bör man satsa på andra saker som är förenliga med klimatmålen.

Det tycker jag låter ganska självklart, bilar är just nu inte ett bra sätt att uppnå de utsläppsmål vi har. Jag vill gärna fortsätta åka bil, det är bekvämt och praktiskt. Men utvecklingen till miljövänligare bilar går alltför långsamt för att vi ska kunna lita på de alternativ vi har till 100 %.

Man kan bara hoppas att Förbifart Stockholm fortsätter att utvecklas och att man planerar om och vidtar andra åtgärder än de planerade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s