Protest för Pirate Bays räkning

Detta är ett mycket bra initiativ av Drougge! Hon säger att hon gör det för Pirate Bays räkning, för att protestera mot domen, men det innehåller säkert något mer. Det står i tidningarna, folk läser, laddar ner och det ger henne reklam! Ett utmärkt sätt att sprida sitt verk på.

Är det ändå inte så att personer som skapar musik, litteratur, konst med mera främst vill sprida det de har att säga? Inte bara tjäna pengar och bli lika rik som J.K. Rowling? Jag skulle hellre vilja bli ihågkommen för det jag skapade än bortglömd för att jag blev rik.

Att lyssna på musik på radion, att titta på tavlor på muséer och att läsa böcker på biblioteket, är inte det ett sätt för att få folk att bli mer intresserade och nyfikna? "Om inte jag hade hört låten på radion så hade jag inte köpt albumet eller gått på konserten" eller till och med "eftersom jag lånade den här boken på biblioteket och den var så bra så vill jag gärna köpa nästa bok i serien/annan bok av samma författare".

Ett sätt att undkomma problematiken med skivbolag m.m. som tar en för stor del av kakan kanske är att inrätta ett STIM med fler funktioner och lite högre ersättning? Människor skulle kanske vara beredda på att betala lite mer i skatt om de fick ladda ner gratis, ungefär som ett Spotify på nationsnivå.

Tänk också vad miljövänligt det skulle vara, om alla använde förnyelsebar el förstås ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s