Uppsats-arbete

Nu är det så dags för att skriva A-uppsats de närmsta veckorna. Som jag tidigare har skrivit så är mitt ämne Energianvändning i Sverige. Det jag ska försöka att göra är att beskriva det rådande energiläget i Sverige, vilka källor som används och vad det får för effekter. 

Jag har begränsat mig till fossila bränslen, kärnkraft, vatten, vind och sol. Jag är medveten om att det finns fler men dessa har jag valt ut. 
Självklart finns det även fler effekter. Dessa är dock de primära.
Generellt klassas vattenkraft, vindkraft och solkraft som förnyelsebara källor, grön energi. Detta på grund av att det inte sker några utsläpp av gifter eller växthusgaser, de påverkar inte människans hälsa eller organismerna i ekosystemen på ett omfattande negativt sätt (Harmon och Cowan 2008 “A multiple perspectives view of the market case for green energy”, Technological Forecasting and Social Change Vol. 76, no. 1, pp. 204-213). 
Energieffektivisering är något som är positivt både ekonomiskt och miljömässigt. Man sparar ju pengar på att det inte drar så mycket energi och företagen tjänar på att ligga i utvecklingens framkant med nya produkter. Miljömässigt så sparar man på de negativa effekterna i och med att det inte är lika mycket energi som krävs.
Ett annat sätt att spara energi är att skida nedåt i stället för uppåt ;)
Så, önska mig lycka till med det massiva arbete som ligger framför mig att på ett snyggt och vetenskapligt sätt visa detta i min uppsats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s