Politik och kärnkraft

I Dagens Nyheter på debattsidan har de tre oppositionspartierna skrivit en artikel om kärnkraftsfrågan och regeringens beslut om att bygga ut nya kärnkraftsreaktorer. De presenterar här sin nya, gemensamma energipolitik. Huvudpunkten i detta förslag är att kärnkraften ska fasas ut först när den helt kan ersättas med förnyelsebar energi, såsom vindkraft, solkraft och biobränseln.

De ska även bli bättre än den nuvarande regeringen och bjuda in oppositionen till energisamtal "för att arbeta fram ett brett och hållbart beslut om energipolitiken" skriver Mona Sahlin (S) och Maria Wetterstrand (Mp), Peter Eriksson (Mp) och Lars Ohly (V).

Energieffektivisering tas också upp som "en grundläggande del av framtida energipolitik". Det ska elväxlas från energislukande produkter till en "högproduktiv produktion. Dessutom vill de bygga ut järnvägen och el- och hybridbilar.

Avslutande: de menar att all energi i Sverige ska komma från förnyelsebara källor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s