Bli din egen husmor…

Har ni hört talas om boken Den Hemlige Kocken? I den står det om alla konstiga och kemiskt framställda ämnen som används i den dagliga maten vi äter. Så med inspiration av det och på grund av min hemlige last (butiksbakade baguetter) så har jag idag bakat egna baguetter!

6 dl fingervarmt vatten
1 pkt jäst
2 tsk salt
1,3 dl mjöl (jag använde 10 dl vetemjöl och 3 dl rågmjöl, självklart kravmärkta)
Blanda jästen med saltet, sedan häller du på det ljumma vattnet. Blanda ihop med mjölet, degen får därefter jäsa i två timmar. Sätt ugnen på 250-260 grader celsius. Häll ut degen försiktigt på mjölat bakbord. "Fös" ihop till tre baguetter som du vrider till lite lätt. Gräddas på smord plåt i 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader celsius och grädda i ytterligare 15-20 minuter. 
Egenbakade baugetter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s