Fortsatta miljöårtal

1952 fick vi i Sverige en naturskyddslag och en strandskyddslag. Denna strandskyddslag innebär att man, för att hindra utbyggnationen av ex sommarstugor kring sjöar, lämnar cirka 100-400 m fritt längs stranden så att allmänheten kan komma ner och bada och inte mötas av privattskyltar överallt. 

Det är en fin tanke men under årens lopp har det utvecklats till ett partipolitiskt spel. Gissa vilka som vill ta bort den? Jo, högerpartierna. I vilket fall så har vi kvar lagen än så länge och kan njuta av att vi kan bada nästan överallt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s