Snårigt i djungeln och ”klicket”

Eftersom jag är en trogen klickare på Ett Klick För Skogens hemsida upptäckte jag idag en annan bra sida, nämligen klimatsmart.se 

De är huvudsponsorer för EKFS just nu, men jag har inte tidigare haft en tanke på att klicka mig vidare till deras sida. Men det visar sig att den är supersmart om man tycker att det är krångligt med miljövänliga alternativ. Man väljer enkelt en kategori och sen kommer det upp alternativ som anses vara klimatsmarta och miljövänliga! Smart helt enkelt.

När jag ändå håller på kan jag ju berätta lite om EKFS. Det är en stiftelse med idén att köpa upp avverkningshotade gammelskogar. Finansieringen sker genom att man antingen klickar gratis på deras hemsida, då är det sponsorer som betalar, och då klickar man hem allt mellan 2 dm2 och 30 dm2. Dock har jag som mest "bara" varit med om 10 dm2. De räknar bara ett klick per dator och dag så det gäller att du går in varje dag för en bättre statistik.

Om man känner att man vill göra mer kan man köpa träd i deras shop, de kostar ungefär 200 kr styck.

Gammelskogar är något vi iSverige inte har så mycket kvar av eftersom vi har en stor skogsindustri. EKFS har redan lyckats köpa upp Årrenjarka gammelskog som då är skyddad för avverkning för all framtid. Ett bra initiativ som jag stöder helhjärtat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s