Sveriges natur

Att bli "privat" medlem i Naturskyddsföreningen och inte bara hänga på mammas familjemedlemskap var något av det bästa jag gjort. Nu behöver jag inte vänta tills jag kommer hem för att få läsa senaste numret av Sveriges Natur, utan jag får det direkt hem i brevlådan. En höjdpunkt att komma hem och se den ligga på dörrmattan! Enda felet är att den inte kommer ut oftare…

I månadens nummer (1/09) tar man upp koldioxidinfångning, CCS, carbon capture and storage. Det är ett ambitiöst projekt som främst Norge satsar på. Men som så mycket annat känns det som om det krävs mycket forskning för att avgöra om det är en säker metod eller inte. Precis som med kärnkraftsavfallslagring så behövs en berggrund som är stabil, men har man väl grävs ett hål ner i berggrunden är det ju inte stabilt längre. Och precis som med kärnkraft så tycker jag att varför satsa på de mest svårhanterliga lösningarna när det finns bättre att tillgå?
Nej, jag är för en blandenergi från solkraft, vindkraft och i den mån vattenkraften går att bygga ut. Jag vill inte dämma upp alla vattendrag, men det finns fler sätt som vågkraft och wave roller. Tänk om alla hus i Sverige som vette mot söder satte upp en solpanel? Vi bor visserligen ganska långt norrut, men det vore en bra tillskott till andra energikällor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s